Тома Биков: Божков беше източник на власт по абсолютно нелeгитимен начин

„Бойко Борисов може да е харесван, може да не е, но той се явява на избори и ги печели. Васил Божков никога не се е явявал на избори, но много дълго време е бил фактор и източник на власт по абсолютно нелигитимен начин“. Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира пред Нова телевизия атаките срещу премиера Борисов и нестихващите димки срещу властта на забегналия в Дубай хазартен бос Васил Божков.

Биков посочи Божков като един от възможните поръчители на сценария срещу властта. „Той вчера веднага след пресконфренцията на Борисов написа да си върнем България. Големият сблъсък е с този човек, който е обвинен в 18 престъпления, оттам нататък тук на място кой е решил да му помога и по какъв начин, има различни хора, които искат да има нестабилност, едно размътване на водата, за да могат да си върнат България“, коментира народният представител.

За изтеклите снимки от спалнята на Борисов в „Бояна“ Биков потвърди, че истинска е тази, на която премиера спи, а останалите са монтаж. По думите му кадрите са направени около евроизборите миналата година. Авторът на фотосите пък бил близък човек до министър-председателят, като не изключи възможност това да е някой от Изпълнителната комисия на ГЕРБ

„Едва ли има човек в България, който да си държи парите в нощното шкафче, пистолета там, смешно е направено. Според мен целта е по-важна. За мен е монтаж. Да обвиняваме един или друг не е е редно, но няма как да е някой, който не е влизал при него. Това, че някой докато спи го е снимал е голям проблем“, смята Биков. На върпос дали е възмозжно това да е бил бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов той отвърна: „Той е имал достъп със сигурност и до „Бояна“, и изобщо до местата, които Борисов стои“.

Относно официалното напускане на ГЕРБ от страна на Цветанов и думите му, че вече не е гордост да си в партията Биков отвърна, че той ще се запише във формацията. „ГЕРБ е 1 млн.последовалите, не знам какво е гордост. Лично взех решение да стана член на ГЕРБ в район „Възраждане“ не заради гордост, а момента е такъв, че трябва да се помогне“, призна депутатът.

За изтеклия запис, за който се твърди, че се чува гласа на Борисов Биков бе категоричен, че е монтаж. „Цялата партия стои зад премиера, ще удържим“, заключи депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *