Топло и без валежи в следващите дни

Топло и без валежи в следващите дни

Предстоят слънчеви и топли дни. Валежите навсякъде ще спрат. Днес времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър и максималните температури съществено ще се повишат и ще бъдат между 23 и 28 градуса.

И по Черноморието ще е предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е от 14° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще бъде слабо, вятърът – умерен, от югоизток.

И в планините ще преобладава слънчево време, и там също ще се затопли.

Максималните температури по върховете ще бъдат между 5° и 7°, а в курортите ще са от между 16° и 23° градуса, на Алеко – около 10°. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Валежи и гръмотевици ще има на много места в Западна и Централна Европа, по-значителни в северните райони на Франция, в Германия, както и в западните части на Полша и Чехия. Слънчево ще бъде на Пиренеите, както и в по-голямата част от Балканите, където температурите ще се повишат.

У нас, затоплянето ще продължи и през следващите дни, в много райони от страната ще бъде горещо, с температури над 30 градуса. До сряда, когато отново ще има валежи и гръмотевици, ще бъде и слънчево, с повече облаци в планинските райони, но с малка вероятност за превалявания.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *