Топ криминалистът Ботьо Ботев: Янек със сигурност е убит!

Топ криминалистът Ботьо Ботев: Янек със сигурност е убит!

Ситуацията е твърде сложна. Грешно е подходено от самото начало на случая. Това заяви криминалистът и бивш директор на отдел „Убийства“ в МВР Ботьо Ботев пред БНТ по повод изчезването на Янек Миланов.

„Имаме предварителна информация за действия, които са престъпни. Говоря за първоначалния етап, преди да стане събитието. Има особености в отношенията заподозрян – пострадал. Доколкото знам са подавани сигнали, но не е отреагирано“, уточни той.

„Виждам подценяване на ситуацията и недостатъчна оценка на данните и това, което се е случило. Тук в този случай се касае за личност, известна в града със своите действия. Би трябвало да се походи съвсем професионално“, каза Ботев. „По време на самото издирване на Янек е била грешна оценката още в първоначалния етап, че се касае за отвличане. Още в онзи момент трябваше да се мисли за най-лошото, че човекът е бил убит“, уточни криминалистът.

„Мисли се, че, когато липсва труп – няма убийство, но не бива да се подхожда така… Следя случая. Категорично не трябва да се мисли за нищо друго освен за най-лошото. Дано не съм прав, но мисля, че е така“, каза още той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *