Трагедия в Италия – тийнейджъри се пребиха с джип

Четирима тийнейджъри на възраст между 14 и 17 години и млад мъж на 24 години загинаха малко след полунощ в сряда при тежка катастрофа в Средиземноморските Алпи югозападно от град Кунео.

Още две момчета от групата среднощни екскурзионисти берат душа в болниците на Кунео и Торино, а две момичета са хоспитализирани в първата с леки рани и без опасност за живота. Пристигналите на мястото на жестокия инцидент полицаи и близки на децата установили, че сплесканият високо проходим автомобил се е обърнал в двста метрова урва.

Новината за нелепата кончина на четирите момчета и едно девойче разплака рано, рано цяла Италия и остана през целия ден водеща вест за всички медии в страната. Според първите оценки на полицията смъртоносният инцидент е причинен най-вероятно от разсейване на шофьора по тежкия планински път, а не след употреба на спиртни напитки, както се предполагаше първоначално. Защото взетите от починалия водач кръвни проби за алкохол и наркотици са се оказали отрицателни при двукратното им изследване в специалната лаборатория на Корпуса на карабинерите.

Единственото нарушение на шофьора е това, че в мощния автомобил „Land Rover Defender 130“ той бил натоварил 8 души, вместо позволените от правилника петима пасажери, плюс него. За живеещите в района обаче „претоварването“ било честа практика там, колите били съоръжени за целта и едва ли точно то е повлияло за пропадането в пропастта.

А разказите на близките на загиналите подсилиха трагедията с твърдението, че те били тръгнали привечер от планинското селце Кастелманьо, където живеели или били на почивка, към близкия връх Фауниера, за да наблюдават звездите. Гледката от там била зашеметяваща, а през тези щедри на падащи комети дни на небосвода се разигравал шеметен спектакъл.

Интересното е, че както водачът Марко, така и пребилите се братчета Николо и Елия, всеки ден преминавали тесния път към върха, за да контролират изкараните на високопланинска паша крави на бащата на двете деца – Лука. Но някъде към 1 часа след полунощ в сряда, на връщане от звездното шоу над връх Фауниера, за жалост тесният криволичещ път изглежда се оказал още по-тесен. И мощният „Лендровър“ се е превърнал за секунди в летящ ковчег за петима млади хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *