Транспортна фирма от санданско село започва строеж на паркинг, ресторант, бензиностанция…

Международните транспортни превози, които най-малко пострадаха в условията на коронавирусната пандемия и според председателя на УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата и бивш зам. министър на транспорта Георги Петърнейчев работата им през последните 2 месеца не само не намаляла, но вече дори не могат да й насмогват, първи се окопитиха от необичайната за целия свят ситуация и започнаха да градят смели планове за бъдещето, информира „Струма“.

Пример в това отношение е транспортната фирма „Транс Лоджик груп” на Апостол Стоименов, чието седалище е в санданското с. Ново Делчево. Фирмата, предлагаща международен и вътрешен товарен транспорт, обяви намерението си да започне изграждане на тир паркинг, автосервиз, бензиностанция, метанстанция, ресторант и офиси в местностите Песъците и Герена до селото.

Общата площ на имотите в двете местности, с които фирмата разполага, е 8205 кв.м, а паркингът е предвиден за 10 тира. Парцелът е извън границите на урбанизираната територия, затова се предполага, че няма да има възражения относно застрояването му, въпреки че срокът за приемане на мнения и становища по намерението още не е приключил.

Намерението на Стоименов да строи паркинг и ресторант датира от 2018 г. и тогава той дори бе започнал да събира необходимите разрешителни, но РИОСВ – Благоевград неочаквано прекрати административното производство по инвестиционното му намерение, тъй като фирмата не пожела да вкара в институцията поисканите допълнителни данни за капацитет на паркинга, начин на електрозахранване и др. 2 г. по-късно Стоименов явно е достатъчно мотивиран да започне строежа, след като поиска рестарт на административното производство и този път представи пълна документация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *