Треньорски скандал разтърси „Пирин“

Треньорски скандал разтърси „Пирин“

Голям скандал е избухнал в „Пирин“ в навечерието на двубоя с Янтра, който бе спечелен от „орлетата“ с 2:0. Благоевградчани са останали без треньор на вратарите. Дилян Иванов, който бе привлечен по шумен начин от Германия, е бил принуден да напусне поста.

Причината затова е, че е скочил мениджъра Уорън Фийни. Разривът между тях тлеел още от есента, но крайната точка на кипене е била достигната именно преди двубоя с габровци. Иванов настоявал на вратата на застане Димитър Шейтанов, който се смяташе за трансферен удар на „Пирин“.

Уорън Фийни обаче не се съобразил с неговото мнение и обявил, че под рамката ще бъде Петър Петров, когото познава от есента.

Разговорът на висок тон между двамата не е останал незабелязан от ръководството на тима, което е взело страната на Фийни и е разписало заповед за уволнение на Иванов, който преди да дойде в Благоевград поддържаше частна школа за вратари в Германия. Освен това бе канен и от местната федерация да тренира млади играчи по време на кампове на националните отбори. Явно обаче Уорън Фийни се смята за по-тънък познавач на вратарските умения от него. Благоевградчани са направили опит веднага да му намерят заместник, но да ударили на камък.

„Орлетата“ са направили опитат да отмъкнат Иван Христов от Вихрен. Той обаче не е бил доволен от условията, които са му предложили от „Пирин“. Христов е поискал те да бъдат подобрени, но е получил твърд отказ. Така временно дупката, която е оставена от Дилян Иванов, е трябвало да запълни Пламен Петров. Той е последният оцелял от кадрите, които доведе Радостин Александров като шеф на школата на тима.

Александров бе натирен от поста заради недоволството на родители и най-вече решението да смали бройката на кадрите във всеки отбор, с което остави куп деца на улицата. „Мач Телеграф“ потърси за коментар Дилян Иванов, но временно той бе ограничил телефонните си контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *