Трима гурбетчии от Добърско под карантина в къщички на софиянец

Трима души от разложкото село Добърско, прибрали се преди няколко дни от чужбина, са поставени под карантина напълно изолирани дори от семействата и роднините си. Хората са настанени в къщички в местността Козария над селото, собственост на софиянец, който предоставил имота си за тази цел, пише в. „Струма“. Карантинираните нямат контакт с никого, дори с роднините си. Те сами поискали да бъдат напълно изолирани от останалите, за да са спокойни жителите на селото и най-вече за да предпазят семействата си, ако евентуално са носители на вируса. Тримата са се прибрали от Германия, където са работели заедно.

„Нямат контакт с никого – нито с роднини, нито с хората от селото. Те сами си предложиха този вариант. Сега семействата им носят храна, оставят им я отвън и нямат абсолютно никакъв контакт. Къщичките, където са настанени, са извън селото, собственост са на човек от София, който преди години купи имота. Къщите не се посещават и собственикът реши да ги предостави за тази цел”, каза кметът на селото Илиан Джунев.

На място са поставени и отделни контейнери за смет, където да се събират отпадъците. След изтичане на карантинния 14-дневен срок мястото ще бъде дезинфекцирано.

В селото има още няколко човека, които са поставени под карантина, също прибрали се от чужбина. Завърнали се гурбетчии има във всяко населено място в община Разлог, а общият им брой надхвърля 100 човека. До края на седмицата се очаква да се приберат още от работещите в чужбина.

Засега никой от поставените под карантина не е проявил симптоми за коронавирус. Няма информация и за нарушаване на карантината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *