Трима с коронавирус настанени в Благоевград, преоборудват 15 легла

Трима с коронавирус настанени в Благоевград, преоборудват 15 легла

Към момента има трима пациенти с коронавирус, които са настанени в Благоевград. В града се преоборудва сграда, която ще бъде превърната в инфекциозно с 15 легла.

“Заразата идва от Банско. Туристът е бил в Банско, който е настанен в МБАЛ Благоевград. За другите два случая не ми е докладвано още. Доколкото знам детето си е в Банско, а другият в същото болнично заведение”, каза кметът на Благоевград Румен Томов пред “България сутрин”.

Той увери, че всички необходими мерки са взети. “МБАЛ е в пълна готовност, съобразно закона, да приема пациенти с коронавирус. Що се отнася за сградите на общината – те се дезинфекцират. Спирки, градски транспорт, това се прави от може би две седмици”, посочи Томов.

На университетите е изпратено писмо преди 10 дни да вземат всички необходими мерки за здравето на техните студенти. Учебният процес се провежда онлайн.

“Сградата, която преоборудваме, няма обдишващи апарати. Така че предстои снабдяването на тази сграда с такива”, добави още кметът на Благоевград.

Очаква се апарати да бъдат отпуснати от Министерството на здравеопазването. Възрастните хора в Благоевград възприемат по-трудно факта, че трябва да носят предпазни маски, когато напускат дома си.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *