Трите предимства на бавния секс

Бързият секс често се асоциира с бурна страст, но всъщност често се оказва, че това е само начин да получите оргазъм по най-бързия начин. Съвсем различни цели преследва бавният полов акт, който се радва на все повече и повече привърженици, пише facenews.bg

Сексологът Барнъби Барът очертава три основни характеристики на бавния секс. На първо място говори за фокус върху процеса, т.е. внимание върху всеки етап от близостта, а не на стремежа възможно най-бързо да се достигне финалът.

На второ място – ориентация към удоволствието, т.е. съсредоточаване върху сетивното възприемане на всяко докосване, а не върху желанието да се освободим от напрежението.

И игривост, т.е. свободно и бавно следване на всеки зов на тялото, а не превръщане на секса в ясно структуриран процес, който се осъществява за определен период от време.

Подобно понятие за интимност съществува в тантрата – духовна практика, която използва тялото като инструмент на познанието.

Тантричният секс предполага бавен и постепенен контакт със себе си и партньора, самоосъзнаване по време на този контакт и освобождаване на мощен поток от сексуална енергия, способна да повлияе и на други области от живота.

В днешния забързан свят трябва да успеем да получим дозата си оргазми и нямаме никакво време за бавен секс. А това е огромна грешка, защото той си има огромни преимущества.

Бавният секс значително увеличава чувствителността и засилва близостта между партньорите. Много специалисти са съгласни с това.

Отваряйки се за емоциите по време на сексуален контакт, партньорите забравят за необходимостта да „работят за резултат“ (това е особено важно за мъжете). По този начин сексът престава да бъде стрес фактор и се превръща в начин за релаксация и творчески акт.

Френският психоаналитик и секс терапевт Ален Херил смята, че подобна практика може да върне привличането в една много продължителна връзка.

Бавният секс може да бъде начин за саморазвитие. Концентрирайки се върху усещанията си, човек тренира осъзнатостта си, започва да се разбира по-добре себе си и да живее по-пълноценно. Тези твърдения важат най-вече за тантричната практика.

Даяна Ричърдсън, автор на книгата „Сърцето на тантричния секс: Уникален пътеводител в любовта и радостта от секса“, отбелязва, че в тантрата сексът е начин да се докоснеш до собствената си същност.

Практикувайки го, човек открива източника на наслада в себе си и може истински да изследва партньора си и да не го възприема като машина за достигане на оргазъм.

Бавният секс носи много повече удоволствие от бързия. Практикуващите този метод на интимност могат да овладеят техниката за контрол на оргазма.

Той се състои в продължителното поддържане на силно възбудено състояние, което в крайна сметка завършва с изключително разтърсващ, подобен на неудържима еуфория, оргазъм на цялото тяло.

Подобно изживяване от тантрата е описано в книгата на канадския журналист Карл Оноре „Без суета: Как да спрем да бързаме и да започнем да живеем“.

По думите му, при нормален секс получаваме генитален оргазъм, който продължава само няколко секунди. Тантрата разтяга удоволствието във времето и го засилва. Сексуалната енергия се разпределя по цялото тяло и то буквално се гърчи от удоволствие.

Звучи впечатляващо, нали? Но как да го постигнете? Веднага ви даваме няколко съвета, с които ще правите най-незабравимия и разтърсващ бавен секс.

За разкриването на чувствеността е важна средата: аромати, цветове, текстури. Можете да използвате ваната, етерични масла, ароматизирани свещи, коприна – всичко, което може да засили чувствата.

Това е любимата секс поза на 29% от жените, докарва им огромно удоволствие

И разбира се, не забравяйте за времето. Ако ще правите бавен секс, то трябва да е много!

Погледът може да бъде не по-малко възбуждащ от докосването. Внимателно изследвайте тялото на партньора си, сякаш го докосвате с очи.

Много жени имат комплекси заради фигурата си. За да ги преодолеете, си представете, че с всеки свален елемент от облеклото премахвате някакъв комплекс или тревога. По този начин, разголвайки тялото си, ще се избавите и от страховете си.

Американският писател Джеймс Пауъл, изследвал културата на бавния секс сред полинезийските народи, съветва да наблюдавате много внимателно както своето дишане, така и това на партньора си.

Така ще почувствате енергията, която обединява всички части на тялото ви и ви свързва с партньора ви.

Сексологът Вал Сампсън пък твърди, че дихателните упражнения могат значително да удължат продължителността на мъжкия оргазъм. За целта, малко преди оргазма, мъжът трябва да започне да диша спокойно и дълбоко и да се опита да отпусне мускулите си колкото е възможно повече.

Тогава, вместо обичайните 7-10 секунди, удоволствието може да продължи до цели 30!

Бавният секс е възможност да отделите време на онези области, които обикновено се игнорират по време на полов акт. Сега имате шанс да научите нещо ново за лактите, дланите и глезените си.

Опитайте един продължителен еротичен масаж или дълги ласки, съсредоточени върху определена част от тялото. Не забравяйте да следите за усещанията си и ги споделяйте с партньора си.

Даяна Ричардсън съветва да не сдържате реакциите си: ако се чувствате притеснени или нелепо – смейте се; ако ви се доплаче – плачете. Искрените емоции само ще засилят близостта помежду ви.

Този съвет е повече за активния партньор. Той трябва да прониква много бавно (дори милиметър по милиметър) и бавно да излиза. Опитайте се да замръзнете, когато сте вътре и усетете връзката си с партньора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *