Три игрища за учениците, ремонти на кметство и улици променят облика на Добринище

160 000 лева бяха отпуснати преди време от Министерство на образованието и науката за изграждане на нова и модерна комбинирана площадка в Основно училище “Св. Климент Охридски” в град Добринище. Днес депутатът от ГЕРБ и общински лидер на партията в Банско – Александър Мацурев, и кметът на населеното място – Петър Галчев, провериха как вървят ремонтните дейности на различни обекти.

„Съвсем скоро учениците ще имат на разположение три игрища – за футбол, баскетбол и волейбол. Ще бъде изграден и тенис корт. Ще се направят скамейки и ще се инсталира и осветление”, уточни Александър Мацурев.

Сградата на кметството също ще бъде с нов облик. 168 000 лева са отпуснати за ремонта от Държавен фонд „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони .

Строително-ремонтните дейности стартираха преди 2 седмици. Покривът вече се подменя, предстои и санирането. Тази инвестиция ще гарантира енергийната ефективност на сградата и ще намали разходите на администрацията.

Европейският вид на Добринище ще бъде допълнен и от озеленяване на градинката до ул. „Георги Темелков” на стойност 10 000 лева, отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Реконструкцията на улицата приключи преди няколко седмици. Там са инвестирани близо 640 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *