Три седмици преди студентския празник в Банско резервации няма

Три седмици преди студентския празник в Банско резервации няма

Три седмици преди студентския празник в Банско резервации по механите все още няма, а запитванията са плахи. Бизнесът няма и яснота за това дали съкратеното работно време до 23:30 часа, въведено със заповедта на здравния министър от 13 ноември, ще бъде удължено. Засега на местно ниво няма въведени допълнителни мерки в тази посока, но ако това стане на национално ниво, студентските ще бъдат съвсем ограничени.

„Този 8 декември ще е необичаен, а и не се знае въобще дали ще има. Досега нямаме никакви заявки, много са плахи резервациите и, както изглежда, всичко ще бъде в последната минута. Не очакваме големи компании тази година, защото те са силно ограничени. За да се спазват мерките, капацитетът трябва да е на 30%, по шестима души на маса, дистанция задължително.

Ще са по-скоро приятелски компании, в много тесен кръг. От друга страна, студентите са онлайн и едва ли ще се организират в големи компании. Все още нямаме яснота и дали ще се удължи мярката по отношение на работното време. Неизвестните са много”, сподели Юлия Хаджипопова, собственик на механа в центъра на Банско пред „Струма“. Тя допълни, че тази година почти всички ще работят на свободна консумация, а куверти ще има само при предварителни заявки.

Повечето хотели също няма да отворят за Осми декември, а от бранша очакват, предвид свитото предлагане, интересът да е насочен към къщите за гости и малките семейни хотели. Към момента и там запитванията са плахи и почти няма резервации.

Иначе цените ще запазят нивата си от миналата година. Пакетите, които се предлагат, са за две и три нощувки. В къщите за гости, които се очаква да бъдат акцентът тази година, те варират около 160 лв. за двойка стая и около 240 лв. за тройка стая с включена празнична вечеря, или по 40 лева на ден на човек. В по-луксозните хотели цената на човек за две нощувки е около 130-140 лева с включена закуска и ползване на някои екстри на хотела – басейн, СПА и други. Там празничната вечеря се заплаща отделно и е от порядъка на 30 до 50 лева.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *