Тръмп задейства Националната гвардия заради COVID-19

Aмериканският президент Доналд Тръмп даде разрешение на три щата – Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон – да задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса, съобщи БНР. Тръмп уточни, че местните власти не трябва да се безпокоят за финансовите средства, тъй като заплащането на гвардейците ще се поеме от федералното правителство.

Президентът съобщи, че е одобрил исканията на щатите за изпращане на оборудване и медицински материали:

„В допълнение на големите количества медицински доставки, наредих на Федералната агенция по извънредните ситуации да създаде 4 големи медицински центъра с по хиляда легла за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди легла за Калифорния, 3 големи и 4 малки центъра с хиляда легла за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в следващите 48 часа.“

Американският президент призова гражданите в цялата страна да спазват предписанията и съветите на властите относно борбата с коронавируса като социална дистанция, избягване на неналожителнни пътувания, както и миене на ръцете.

По думите на Тръмп страната преминава през голямо национално изпитание, но ще победи в борбата с коронавируса. В изказването си Тръмп обеща, че американската икономика ще достигне до небесата, след като пандемията бъде ликвидирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *