Туристите в Банско – повече зяпачи, отколкото купувачи

Коронавирусът, който паникьоса света, засега не се отразява на туризма в Банско, това коментираха от туристическия бранш в курорта. Естествено, паниката накара много туристи да отложат планувани пътувания, но най-вече в засегнатите държави като Китай и Италия. На този етап отложените резервации в Банско са много малко и те не са конкретно заради коронавируса, категорични са от бранша.

„Проблемът с разпространението на коронавируса се чувства, но не много. Има някакво отменяне на резервации, може би около 5%, но тези отлагания не са свързани основно с коронавируса, има и други фактори, а и това е нещо нормално. Все пак България, поне засега, не е сред засегнатите страни, но туристите може би имат притеснения от струпването на повече хора по летищата. Не мисля, че проблемът тепърва ще се отрази.

Реално сезонът в Банско е до 25 март и почти приключва. Бих казал, че въпреки всичко успяхме да го спасим на фона на безснежието и другите проблеми. Като цяло беше добър. Сезонът тръгна много добре с ранните резервации, но липсата на сняг даде своето отражение, въпреки че в ски зоната има изкуствен сняг и условията за скиорите си бяха перфектни”, коментира хотелиерът Георги Думанов.

Като цяло картинката в Банско не се е променила в сравнение с предходните няколко години, пише струма бг. Бизнесът споделя, че туристите са много, но с по-ниска покупателна способност. Със съжаление отчитат, че тази тенденция се запазва и дори засилва през последните 5-6 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *