Туристите на Рилския манастир шокирани с 12 лв. за пилешко бутче, минаха на мекици

Туристите на Рилския манастир шокирани с 12 лв. за пилешко бутче, минаха на мекици

Заведение на Рилския манастир посрещна туристи и поклонници с шокови цени. В неделя много миряни и туристи се стекоха на манастира, някои да се поклонят пред мощите на Свети Йоан Рилски, други да се разходят и да похапнат на чист въздух сред природата.

Още от входа на манастира започва с плащане, пише в. „Струма“. На паркинга се плаща по 5 лв. такса за лек автомобил., за автобусите такса паркиране е 7,00 лв. В почивния ден паркингът пред манастира беше препълнен, имаше паркирали леки коли на близо километър преди манастира.

Туристите плащат и вход 6 лв., за да разгледат двата музея в манастира. Гостилницата в обителта, която в неделя отвори врати за първи път след обявяване на пандемията от Ковид-19, изненада неприятно туристите с цените. Много от клиентите ставаха от масите и си тръгваха, след като прочетат менюто, поднесено им от персонала.

Купичка супа под цена 5 лв. няма, порция от 200 г гъби на сач струва 17 лв. Пилешко по манастирски с бекон и кашкавал струват 18,00 лв. за порция от 300 г, 12 лв. е порция печено пилешко бутче по ловджийски, също 300 г. Мешана скара 600 г порция струва 37,00 лв. Кюфтета и кебапчета се предлагат за по 2,00 лв. бройката.

Кафе еспресо с мляко струва 3 лв. Повечето туристи предпочетоха да се редят на опашка за мекици, които се продават по 50 стотинки бройката.

А коментарът бе повече от гневен: Ресторантьорите вече се забравиха в опита да печелят не от оборот, а от високи цени, а точно на тях правителството свали с 9% ДДС-то!

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *