Турчин вечеря кисело мляко със сапун за… дезинфекция

Турчин вечеря кисело мляко със сапун за… дезинфекция

43-годишният Мехмет Е. от град Йозгат в Централна Анадола е приет в болница, след като, „за да засили имунната си система, да прочисти вътрешностите си и вирусът да не му повлияе”, вечерял с кисело мляко и сапун.

20-ина минути по-късно главата му се завъртяла и започнал да изпитва стомашно неразположение, обадил се на Бърза помощ и бил откаран по спешност в местната болница.

След като медиците му направили промивка на стомаха и го сложили на системи, бунакът се посъвзел и разказвал: „За да се предпазя от вируса, ми хрумна да хапна арабски сапун* с кисело мляко. Защото сапунът ще ме прочисти вътрешно, а киселото мляко ще засили имунната ми система. Сложих бая сапун в млякото и изядох всичко”. После прокълнал: „Аллах да донесе хиляда бели на онзи китаец, който се е заразил първи!”

Лекарят от Бърза помощ пък споделил: „Състоянието на Мехмет се подобри. Но искам да отбележа, че в целия ми лекарски стаж нито бях виждал, нито чувал за подобно нещо. Не мога да разбера как на някого може да хрумне идеята да яде арабски сапун. Моля, никой да не прави нещо подобно!”

*“Арабски сапун”, още известен като мек сапун, или кафяв сапун, е вид калиев сапун, характерен за Африка.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *