Тъжно! Ценовият скок „изяде” 50-те лева COVID бонус

Скокът на цените на хранителните продукти предварително „изяде” 50-те лева, които кабинетът отпусна за всеки от трите месеца, докато бяхме заключени заради епидемията от COVID-19.

Това е тъжният извод от иначе широко рекламираната мярка на управляващите. Въпреки това обаче пенсионерите в Кюстендил се редиха поне час вчера, за да получат бонуса от 50 лв. заради пандемията.

Освен пред банките, опашка се образува пред централния клон и по кварталните станции на Български пощи в Кюстендил, където се изплащат пенсиите. Според чакащи организацията при изплащането не е добра и това създава напрежение.

„Надбавката е изядена предварително, защото цените на хранителните продукти скочиха. Веднъж в месеца си купувах килограм свинско месо, бонфиле.

Направи ми впечатление, че цената му е скочила чувствително. По моите сметки 2-3 лева, сега килограмът е 11,99 лева. Скочила е и цената на ориза, килограмът гони четири лева. Кофичка мляко е 1 лев и дори отгоре.

Дъщерята ни беше купила наденица, сурова – струвала й 10 лева килото”, коментира Ана Крумова, докато чака за бонуса. „Аз се отказвам да стоя на тази опашка, ще изчакам ден-два, въпреки че парите са ми точно пресметнати. Имам разширени вени и не мога да стоя дълго време прав”, добавя 68-годишен мъж пред „Струма”.

Пред централния клон на Български пощи, до пл. „Велбъжд”, чакаха стотици възрастни хора, сред тях и инвалиди, някои трудно издържаха прави.

Жена беше дошла да се опита да вземе пенсията си, след като чакала на кварталния клон, но там свършили парите. Банкоматите също едва удържаха наплива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *