Търговийката върви! Военни маски срещу коронавирус в Югозапада

Търговийката върви! Военни маски срещу коронавирус в Югозапада

Военни маски, съхранявани в сандъци, заляха социалните мрежи и интернет платформите през последните дни. Търсенето, както и предлагането е голямо, което доведе и до публикуването на множество обяви в интернет.

Впечатление правят и самите маски, които наподобяват противогази. Търговците, които са предимно от Кюстендил и Дупница, посочват, че маските са нови, от българската армия и са за многократна употреба.

„Всяка една маска има по един чифт резервни филтри, за повече броя правя отстъпка от цената, имам количество, чисто нови идеално съхранявани в сандъци. Защита от вируси, коронавирус, бактерий, смог, мръсен въздух, дим, за работа в прашни помещения, дърводелски цехове, боядисване, за работа в мини, и мн. др.“, гласят част от обявите. Цената на една маска е 3 лв., като някои от търговците ги предлагат и по 2-2.50 лв. за бройка.

„През последните няколко дни масово ми изкачат такива обяви във фейсбук. Всичко е залята и явно истерията е голяма заради тези вируси. Направих запитване към продавачите за наличните бройки, но до този момент така и не съм получил отговор“, коментира 32-годишният Петър. По негови думи подобни обяви има публикувани и в съседните области – Благоевград и Перник.

Въпреки, че на територията на България няма коронавирус, кюстендилци са изпаднали в голяма паника, особено, след като стана ясно, че вече четирима са изпратени за лечение. Това са предимно млади хора, които са се завърнали от Италия. Две от пробите вече са показали отрицателен резултат, но лечението на мъжете продължава в Дупнишката болница.

„Представете си ако има наличие на коронавирус какво ще стане в Кюстендил? При нас затвориха инфекциозното отделение. Трябва ли да пътуваме до Дупница за лечение или във ВМА, където здравното заведение е също с запълнен капацитет“, изразиха притесненията си жители на Кюстендилско.

Малко по-рано пък беше обявено, че ако се наложи ще бъде отново отворено отделението в Кюстендилската болница, но към този момент подобна мярка не е наложителна./

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *