Търсят спешно анестезиолог за болницата в Гоце Делчев

Търсят спешно анестезиолог за болницата в Гоце Делчев

Болницата в Гоце Делчев спешно търси анестезиолог, след като COVID-19 погуби още един лекар у нас. Началникът на реанимацията в Гоце Делчев доктор Милан Първанов загуби битката с коронавируса. Той беше единственият постоянен анестезиолог в лечебното заведение в Гоце Делчев.

Всички го описват като изключително всеотдаен лекар. Как ще се справя оттук нататък местната болница?

„Загубихме един изключителен човек и лекар. Той бе уникален професионалист. Не знам как ще продължим работата си без него. Даде страхотен пример за всеки един колега, работи до последния момент”, коментират негови колеги.

Медицинските сестри от болницата също разказват, че са загубили светлината и опората в работата си. „Той бе наш учител. Осиротяхме и не знаем, какво ще се случва сега. Загубихме най-близкия си човек след родителите”, казват сестрите.

„Това бе един изключителен колега и професионалист. На него можеше да се разчита във всеки един момент. Абсолютно незаменим човек. Той бе стожерът на болницата”, казват колеги на д-р Първанов.

„Ние сме предприели мерки, за да не се случат опасенията на колегите. Разчитам на д-р Радойкова да поеме длъжността на д-р Първанов, за да може хората да са спокойни. Тя е местен кадър и смятам, че ще може да го замени подобаващо”, коментира Петър Филибев, директор на МБАЛ „Иван Скендеров” Гоце Делчев.

Той добавя, че д-р Първанов е бил изключително взискателен относно предпазните средства и никога не е правил компромиси.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *