Уволниха дисциплинарно директорката на детска градина в Сапарева баня

Днес детските градини в община Сапарева баня отварят врати за малчуганите с нов директор. Досегашната директорка на детската градина в Сапарева баня с филиали в селата Овчарци и Ресилово Димитринка Малинина е уволнена дисциплинарно. На мястото й до провеждане на конкурс е назначена дългогодишната учителка Цветанка Гладникова.

Димитринка Малинина преди близо година и половина излязла в отпуск по майчинство да се грижи за бебето на една от дъщерите си, пише „Струма“. Преди 10-ина дни Д. Малинина подала молба в общината, с която прекратява отпуска си за гледане на дете и иска да се върне на работа.

От Общинска администрация уважили молбата й, но 5 дни тя не се явила на работа. Това дало повод на кмета на общината Калин Гелев да я уволни дисциплинарно. Докато била в платен отпуск по майчинство, Д. Малинова е замествана от учителката Цветанка Гладникова, която от 25 г. работи в детската градина. След уволнението на титуляря Цв. Гладникова е назначена за директор до провеждане на конкурс, като очакванията са тя да остане на поста.

Сградите на детските градини в селата Ресилово и Овчарци са обновени след рамонт, заради който децата от двете села бяха извозвани до детската градина в Сапарева баня в продължение на няколко месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *