Уволняват Ало, Банов! Чао, Ангелкова, Караниколов…

Не един, не двама, не трима, а поне петима министри ще бъдат сменени до дни от властта, съобщава достоверен правителствен източник. За това намекна в тв интервю и смятаният за приближен до премиера Борисов политолог Георги Харизанов.

Със сигурност си заминава министърът на икономиката Емил Караниколов, който е в кабинета уж от квотата на „Атака“. Той е бил уведомен лично от премиера Борисов вчера, че ще трябва да си ходи. Караниколов е приел мотивите на министър-председателя.

Новината е, че със сигурност ще бъде отстранена и Николина Ангелкова. Министърът на туризма не успя да се справи с колосалните проблеми в ресора. Освен това тя е в открит конфликт с лидера на НФСБ Валери Симеонов, който на няколко пъти през годините вадеше компромати срещу нея. Ангелкова си отива именно по настояване на патриотите. Следващ министър на туризма още не е избран, почти сигурно е, че ще е от ГЕРБ.

Николина Агелкова е била уведомена също, че ще бъде освободена. Тя приела вестта за уволнението си доста драматично, казват източници на Lupa.bg.

Боил Банов със сигурност ще бъде освободен като министър на културата, мълви се усилено в политическите среди. Само преди седмица срещу Банов стартира прокурорска проверка заради строежа на небостъргач в центъра на София. Според запознати той е бил разпитван от прокурори преди дни.

Преди 2 години пък името му бе замесено и в скандала “Ало, Банов съм”, когато Елена Йончева, тогава депутат от БСП, извади записи с неговия глас да предлага варианти на строителя на Ларгото да не плати пълния размер на неустойки. От самото начало на третото правителство на ГЕРБ срещу Банов е и шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов, който неотдавна открито поиска отстраняването му.

„Вече ще може без проблем да си пие от сутринта“, шегуват се в министерството на културата. Публична тайна беше пристрастието на бившия театрален директор към силните алкохолни питиета. Банов си позволяваше да се появява почерпен дори пред медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *