Удари последният звънец за 12-окласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли

Удари последният звънец за 12-окласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли

Звънна последният училищен звънец за дванадесетокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли.

Интересен и по-различен бе последният учебен ден за зрелостниците на Симитли. След часовете, директорът на училището г-жа Таня Янкова би последният звънец. Всички ученици, обучаващи се присъствено и учителите на гимназията, посрещнаха с аплодисменти зрелостниците, които излязоха и преминаха по коридор от мажоретки, за да стигнат до сцената, където бе тяхното място.

Преди да започне програмата, подготвена от учениците от 12. клас – с ръководител г-жа Теменужка Николова, пред учители и ученици, приветствено слово към всички поднесе директорът г-жа Янкова, която пожела попътен вятър на завършващите и да не спират да следват мечтите си. Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, също отправи ги поздрави и им подари картичка с пожелание, лично отправена към всеки един от тях.

„Здравейте, Учители наши! Здравейте, Втори родители наши! Нека този майски ден остане завинаги в нас! Ден, в който ще отбележим завършека на нашето 12-годишно обучение в СУ „Св. Св. Кирил и Методий – гр. Симитли. Всеки ден минавахме през входа на училището, вървяхме по коридорите, влизахме в класните стаи и всичко ставаше толкова естествено, че с годините страхът, нетърпението, неувереността отпаднаха и всичко стана все по-близко и сякаш наше.“ – така започна празничната програма по случай последния училищен звън на випуск 2021.

Тази година програмата бе по-различна. Тази година зрелостниците не стояха отстрани да гледат. Тази година програмата бе подготвена от самите тях с послание към учителите: „Благодарим Ви от сърце!“.

По-различен бе последният учебен ден. Учителите застанаха на мястото на учениците и трябваше да демонстрират знания и умения в областта, в която преподават. Различно бе и междучасието. Почивката между часовете преминаваше в скечове, изиграни също от дванадесетокласниците, които развеселяваха хората и покачваха още повече така или иначе приповдигнатите емоции на всички присъстващи.

В последния час, който беше по Философия, завършващите бяха подготвили една история, която бе отправена към всички учители, ученици и гости и тя гласеше: „Не губете времето и енергията си за дреболии! Обръщайте внимание на важните за вас неща и хора!“.

На финала на празника, дванадесетокласниците подариха грамоти на своите учители, като всеки един от учителите бе номиниран в различна категория.

Абитуриентите завършиха последния учебен ден с думите „Благодарим Ви от сърце!“ и неколкократно броене до 12.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *