Ужасът край Враца! Разкази от първо лице за запалената от мъжа си жена

Ужасът край Враца! Разкази от първо лице за запалената от мъжа си жена

Мъж подпали жена си докато спи. Ужасяващата история се разиграла във врачанското село Три кладенци. Горящата фигура на жената била забелязана от случаен човек в момент, в който жертвата се опитвала да угаси пламъците по себе си. Хората от селото още са в шок от жестокостта, която съпругът е проявил към жертвата си.

Жената си легнала рано, защото трябвало да става за нощна смяна. След като заспала, съпругът й се вмъкнал в спалнята, полял я с бензин, който купил два дни по-рано и я запалил. Синът им и двама негови приятели първи чули писъците й и виковете за помощ. Заварили жената да се гаси сама на дворната чешма.

Марин Георгиев, свидетел: „Молеше се за помощ. Беше на чешмата отвън и се мокреше и се молеше за помощ. Ние я намерихме със сина й и с един приятел. И влязохме и почнахме да гасим къщата. И приятеля изкара от там едно одеяло и я зави“.

В този момент подпалвачът още бил в къщата и агресията му се насочила и към собствения му син – подгонил го да го сече с коса.

Милен Татянов, син на пострадалата, говори пред БНТ: „Тръгнах да спасявам мама и му казах защо прави така и той тръгна с коса по мен…“.

Така преди години бащата нападнал с нож по-големия си син и го прокудил от дома. 45-годишната жена единствена работела и издържала всички. Минавала десетки километри на ден, за да изхранва семейството. Съседите й много я жалят, защото от нея видели само добро.

Жената купила къщата със заем и се пренесли да живеят в нея преди по-малко от година. Карали се, но никой не допускал, че може да се стигне дотук. Мъжът, който вече е изтърпял две присъди за кражби, успял да се скрие през нощта, но сутринта полицаите го намерили и арестували.

Разследващите са категорични, че запалването е с цел да умъртви жената. Тя е в тежко състояние и с изгаряния над 90%. Според хората от селото причина за зловещото деяние е болезнена ревност.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *