Ужасът на Италия в 2 минути – млад мъж престоя 24 часа с трупа на сестра си

Двеминутен видеоклип разкри ужаса на Италия, поразително напомнящ многомилионния град Ухан в Китай отпреди месец. Мъж на име Лука Францезе взриви социалните мрежи на Ботуша, след като рано тази сутрин публикува кадри от дома си, в който повече от едно денонощие престоява трупът на 47-годишната му сестра.

В обръщението към съгражданите си и света, Лука казва, че само предполага причината за смъртта й – коронавирусът. Няколко часа по-късно, след като тялото на сестра му все пак е отнесено за аутопсия и тест, постмортем пробата й за наличие на инфекцията се доказва.

„Сестра ми почина. Най-вероятно причината е COVID-19. Чакам от часове някаква реакция от властите, но никой не ми отговаря. Ето я тук, лжеи безжизнена в леглото си. Не знам какво да правя“, разказа пред камерата на мобилния си телефон мъжът и с видеото си повдигна редица въпроси за случващото се в епидемична Италия и начина, по който се третират болните, както и редът им за приемане в болница.

Първият човек, на когото Лука се обадил, бил докторът на сестра му. Жената изпаднала в безсъзнание след епилептичен пристъп, като брат й се опитал да й приложи метода дишане уста в уста, за да се опита да я съжили. „Убеден съм, че вече и аз съм заразен. Обадих се на лекаря й, а той изобщо не изглеждаше заинтересован да ни помогне. Дори не дойде да види сестра ми“, казва още Францезе във видеото. А след това изрежда още няколко служби, на които е позвънил във връзка със случилото се, но никой от тях не се е отзовал. „Свършени сме. Италия ни изостави“, изплаква той.

Във втори видеоклип след като е излязла положителната проба, Лука пита: „Сега какво? Нищо не е ясно. Трябва да стоя в изолация. А после? Кога мога да погреба сестричката си, да й отдам почестите, които заслужава?“.

Тереза е била рисков пациент за излагане на COVID-19, но място за нея в болницата не се е намерило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *