Ужас! Петата жертва у нас е от Разлог

Жертвите не COVID-19 у нас станах пет. Един от тримата настанени за лечение с коронавирус в благоевградската болница е починал. По първоначални данни жертвата е мъж на 55 г. Той е от Разлог, работил е на лифта в Банско, съобщи bTV.

В реанимация от коронавирус се лекуват още майка и дъщеря. Припомняме, че днес по-рано почина 64-годишна жена, която е била на лечение в „Пирогов“.

Иначе двете жени, настанени в многопрофилната болница в Благоевград за лечение на COVID 19, са преместени в реанимация, каза за БТА директорът лечебното заведение д-р Огнян Митев. До вчера пациентките са били в инфекциозното отделение, но следобед състоянието им се е влошило и това е наложило преместването. И двете са с пневмонии и затруднено дишане, заради което са преместени в интензивното отделение, каза още д-р Митев.

Жените са от разложкото село Горно Драглище и са майка и дъщеря. По-възрастната жена е на 76 години, а по-младата – на 54, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов. По-младата жена е работила в София, но преди две седмици се е прибрала в Горно Драглище. Установени са контактните лица, взети са проби и се очаква днес или утре да бъдат готови резултатите, посочи още д-р Калоянов.

Вчера е изписан 78-годишният англичанин, който беше настанен в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград също за лечение на коронавирус. Възрастният мъж даде положителна проба за COVID-19, но при него заболяването не протече тежко, посочи д-р Калоянов.

,,Имаше температура, лека едностранна пневмония, която вече е излекувана“, допълни той. След изписването на възрастния мъж от лечебното заведение, той е прибран с линейка обратно в Банско, където от две години живее.

,,Предстои да остане под карантина в следващите тридесет дни“, каза още д-р Калоян Калоянов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *