Уикенд пакети връщат туристите по Черноморието през септември

Септември се оказва един от най-приятните месеци, за да прекараме своята почивка на морето. Времето все още е топло, морето е все така привлекателно, а хотелиерите по Черноморието са подготвили още по-атрактивни цени. Какво ни предлагат хотелите и къщите за гости през септември? Какви са отстъпките и защо трябва да изберем родното Черноморие за нашата почивка именно през този месец?

В края на лятото всички си задаваме въпроса дали можем да съчетаем приятната почивка с по-добра цена. А родното Черноморие дава правилният отговор. От бранша са подготвени да посрещнат туристите, които предпочитат месец септември за своята ваканция.

„Септември е много хубав месец, както последните години всички свикнахме, независимо дали имаме или нямаме пари в джоба. Свикнахме да пътуваме с нискотарифни авиокомпании. Така и септември месец е един нискотарифен месец, който хем е лято – хем не е съвсем, хем много хора казват – първия учебен ден, дъждове … но прогнозите засега са хубави”, казва Павлин Косев – председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

А през септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги.

„Цените леко намаляват септември. Сега точно с колко е различно,защото много зависи от категорията на хотела. Много зависи от събитията, които се случват в хотела, заетостта на хотела. Така, че всеки хотел различно определя, но в рамките на едни 10-15, дори до 20 % има намаление на цените”, обяснява още Косев.

От курортите на север също споделят, че септември е един от най-приятните месеци за почивка.

„Септември е един спокоен месец. Това е едно късно лято, където гостите могат да почиват спокойно и да направят една комбинацията между спортна и морска ваканция. Морето ще е спокойно, плажната ивица е широка и по-този начин всичко това привлича гостите за една късна лятна ваканция”, казва Христо Пенев – зам. – директор на к.к. Албена.

Освен традиционните седмични пакети, комплексите предлагат и чудесни условия за уикенд туризъм.

„Уикенд туризмът е привлекателен за почиващите. Винаги са добре дошли и винаги могат да си направят резервация”, казва Пенев.

А тази година голяма част от летовниците предпочитат малките места за настаняване. Къщите за гости край Варна, разчитат основно на уикенд туризъм и също предлагат атрактивни отстъпки.

„Тази година намалихме цените с около 10-15 %, понеже оборотите паднаха драстично с около 40-50 %. Така и септември месец ще имаме отстъпки – уикенд пакети, понеже повечето туристи този сезон са уикенд туристи – петък, събота и неделя. Около 60% от туристите ни са уикенд туристи”, обясни Димитър Иванов – управител на къща за гости.

А хотелиерите се надяват септември да бъде успешен за бранша и все повече туристи да предпочетат родното Черноморие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *