Укриващ се наркопласьор е арестуван в Гоце Делчев

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М. (на 31 години), привлечен в качеството на обвиняем за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Разследването срещу него е започнало през м. ноември 2020 г. по данни за това, че в периода от 01.09.2020 г. до 28.10.2020 г. той се занимавал с пласиране на дрога в гр. Гоце Делчев и други населени места в област Благоевград.

При задържането му тогава той не се е подчинил на полицейските служители и е избягал. Бил е обявен за общодържавно издирване.

На 29.12.2020 г. е постъпила оперативна информация за местонахождението на И.М. Наркопласьорът е бил задържан на ул. „Полковник Борис Дрангов“ в гр. Гоце Делчев. Било е изяснено, че той се е укривал в апартамент на ул. „Сливница“ в града.

След извършеното изземване и претърсване в жилището са били открити полиетиленови пликчета с амфетамин и марихуана.

По-рано в обитавана от него къща в с. Мусомища са били открити и иззети вещи, които имат значение за делото, в това число мерителни везни.

Обвиняемият И.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него престъпно деяние и е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Разследването продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *