Управителят на общинската УВЕКС – Сандански иска 600 000 лв. кредит

Управителят на общинско дружество УВЕКС Крум Аргиров изправи на нокти членовете на постоянната комисия по устройство на територията, като поиска да дадат съгласие да тегли кредит в размер на 600 000 лева или тази сума да бъде отпусната от бюджета на община Сандански за покриване на неотложни плащания към Басейнова дирекция.

Предложението на съветника Мария Нонева е на предстоящото заседание председателят на местния парламент Николай Шаламандов да изиска от управителя на УВЕКС пълна справка за направените приходи и разходи през изминалите три години.

Известно е, че ежегодно управителят на дружеството представя отчети за приходите и разходите и те се съгласуват в Общинския съвет, като със свое решение Общинският съвет избира и независим одит на дружеството.

Заявлението на К. Аргиров за огромния кредит от 600 000 лв. ще бъде обсъждано и дебатирано в останалите 12 постоянни комисии и едва тогава ще стане известно дали ще бъде включено в дневния ред на октомврийското заседание.

Другият въпрос пред ПК вчера бе от мобилния гигант А1, който е депозирал пак молба с искане за поставяне на антена в землището на с. Поленица, община Сандански. В предишния мандат общинските съветници отказаха да разрешат в с. Поленица да се постави антена на мобилния гигант с мотива, че е вредна. Заседанията на постоянните комисии продължават в рамките на два дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *