Учениците в Гърция отново в клас, но след тест

При строги мерки гръцките ученици се завърнаха в клас от понеделник. Всички деца от детските градини до гимназиите ще се тестват за коронавирус по два пъти на седмица. Маските са задължителни в клас и навън. Учебната година се удължава до края на юни.

Затворени в Гърция остават само училищата в районите със строг локдаун. До 17 май се удължава карантината на о-в Калимнос. Забранени са влизане и напускане на острова.

Резервациите на туристи за май се анулират. Фитнес залите в Гърция може да отворят отново врати от 17 май, ако няма рязко увеличение на случаите на COVID-19, съобщи в. “Катимерини”.

Англия продължава да отменя ограничения от 17 май. През последната седмица смъртните случаи, свързани с COVID-19, са 67 – с 39% по-малко в сравнение с предходната седмица. При предстоящия трети от общо 4 етапа на разхлабване до 6-има души ще могат отново да се срещат на закрито, баровете, кафенета и ресторантите също ще работят на закрито, отварят хотели и спортни съоръжения.

Унгарска лаборатория същевременно потвърди, че качествата на първата партида от руската ваксина “Спутник V”, които бяха поръчани от Словакия, са задоволителни. През април Братислава изпрати проби за тестване, след като Русия поиска допълнителни проучвания в сертифицирана от ЕС лаборатория. По-рано Словашката агенция по лекарствата съобщи, че доставената партида се различава от тези, прегледани от Европейската агенция по лекарствата и сп. “Лансет”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *