Учениците в Симитли ще трупат знания и в класни стаи на открито

Учениците в Симитли ще трупат знания и в класни стаи на открито

С нова визия на 15 септември Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” в град Симитли ще посрещне своите възпитаници. В момента вървят строителни работи по довършването на ремонта на училищния двор. В учебната сграда всичко е готово, за да учат в комфорт възпитаниците на учебното заведение. Те ще имат една от най-добрите материални бази в региона. Изградени са класни стаи на открито, където учениците ще могат да провеждат занимания и да трупат знания.

Готова е и сцената за провеждане на общоучилищни мероприятия с тържествен характер. Направен е основен ремонт на оградата на училищния двор. Ремонтиран е физкултурният салон. Подменени са старите осветителни тела с енергоспестяващи в училищната сграда, което ще доведе до понижаване на разходите за осветление в училището с 30%. Изграден е комплекс от спортни игрища и съоръжения.

В зоната за спорт има игрище за футбол, игрище за баскетбол, игрище за тенис на корт, игрище за волейбол и писта за бягане.

Всичко това бе осъществено по проект на Програмата за развитие на селските райони. Стойността на инвестицията за отличната среда за ученици, учители и служители е 1 950 217.31лева.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *