Ученици от Сандански и Благоевград преминаха на онлайн обучение

Ученици от Сандански и Благоевград преминаха на онлайн обучение

5 паралелки с ученици от област Благоевград преминаха към онлайн обучение заради болни от Ковид-19. Това са 11 „г” на Профилираната гимназия в Сандански, две паралелки – 12 „а” и 9 „в” на Земеделската гимназия „Климент Тимирязев“, учениците от 7 „а” на 4-о ОУ – Благоевград и 8 „д” на Националната хуманитарна гимназия.

Причината за преустановяването на присъствения учебен процес е, че в тези класове има регистриран случай на ученик с положителен резултат за коронавирус. Съгласно протокола и утвърдения алгоритъм за действие директорите подават информация до РЗИ и РУО. Съответно Регионалната здравна инспекция издава предписание за обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/, а данните се качват в платформата на МОН.

„Обстановката е динамична, но като цяло е спокойна в образователната система в областта”, коментира началникът на РУО Ивайло Златанов. Изчисленията показват, че към ОРЕС са преминали 5 паралелки с общо 130 ученици, което е 0.4% от общия брой на над 34 хил. обучаващи се в училищата в Пиринско.

В две детски градини в Благоевград има карантинирани групи заради учителки с положителен Ковид тест. Едната е в детска градина „Здравец“ в ромския квартал, където 25 хлапета в 4-а група са принудително вкъщи заедно с помощник-възпитателките им. Другата група е от 12-а детска градина „Алени макове“ на ул. „Т. Александров“. Карантината и на двете групи изтича на 26 септември и от следващия понеделник децата ще се върнат в занималните.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.