Училище мечта посрещна децата на Симитли в първия учебен ден

Училище мечта посрещна децата на Симитли в първия учебен ден

С нов двор, нова спортна база и обновени класни стаи Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли посрещна днес своите възпитаници. Обединени – ръководството на Община Симитли, директорът на школото, учители, непедагогическият персонал, родители и ученици изцяло промениха визията на училището, така че децата да се чувстват като в своя дом.

Благодарение на усилената работа на Община Симитли, тази година училището се сдоби с изцяло ремонтиран училищен двор и спортна база, каквато в региона няма. Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и е в размер от 1 950 217.31 лв.

Учители и родители сами шпакловаха и боядисваха учителската стая, коридорите и кабинетите. Бившите медицински кабинет и кабинетите по Домашен бит и техника се превърнаха в чисто нови класни стаи. От тази година се сбъдна и една ученическа мечта. Училището минава в едносменен режим. Старите дневници ще бъдат сменени с електронен дневник.

„Нашето училище има една от най-добрите спортни бази в страната, за което искам да благодаря на кмета на община Симитли – Апостол Апостолов. Благодарности отправям и към всички учители, родители, ученици и разбира се, непедагогическия персонал, без усилената работа, на които, нямаше да успеем да направим училището ни толкова красиво“, сподели директорът Таня Янкова.

Възпитаниците прекрачиха училищния праг, а училището е готово и изпълнило всички задължителни и в по-голяма степен препоръчителни противоепидемични мерки на Министерството на образованието. Осигурени са течаща топла вода, дезинфектанти за ръце, под и всички повърхности, направена е специална организация за графика на учебния процес. Учениците няма да сменят кабинетите, а ще останат в определени за тях класни стаи, като учителите ще се предвижват до всяка една от тях.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *