Учителка обвинена в системен тормоз над 14-годишна ученичка в Благоевград

14-годишната Ванеса Пупева от 3 ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград е подложена от година на системен психически и физически тормоз от учителката й по Английски език – Мария Зашева. Придружена от майка си, Емилия Тачева, днес след като учителката, преминала всякакви граници и я оскубала, Ванеса се осмелила да говори за това пред сайта struma.com.

Всичко започнало миналата година, когато Ванеса била изгонена от час през зимата само по къс ръкав на студа, защото носела фон дьо тен, за да прикрива тук там младежките и пъпчици и имала гел лак на ноктите. Тя е спортистка и води здравословен начин на живот, като използва само малко грим и слага гел лак, защото иначе ги гризе до кръв, а това й помага., разказа майка и. „Ти малоумна ли си ма“, се обръщала всеки ден към нея учителката. „Ходи си измий лицето „.

Майката Емилия споделя: „Това започна февруари миналата година, когато Ванеса отслабна драстично и изцяло промени външния си вид. Не знаем на какво се дължи, изглежда като завист. Тя ми споделя, че всяка седмица се случва, учителката да я тормози и унижава пред целия клас. Непрекъснато й повтаря, че е луда, да ходи да си измие лицето и да се осъзнае“.

Разтревожената майка, която е известна като една от най- добрите фризьорки в града, казва че се е притеснявала, че детето й има тинейджърски пъпки, за това слагала лек фон дю тен, който обаче бил огромен проблем за учителката. В класа има и други момичета с по тежък грим, но те остават незабелязани от преподавателката. Емилия споделя още: Казвах й да бъде търпелива, да не отговаря на учителите и да стиска зъби докато завърши, но днес чашата преля, когато тя ми се обади плачейки, след като госпожата проявила физическа агресия, като я хванала за косата. До сега мълчах, защото не искам да правя сензации и да бъда център на внимание, но когато става въпрос за детето ми ще предприема всички мерки.

Да не говорим, че до преди години Ванеса беше пълничка и тогава никой не се вглеждаше в ноктите и лицето и. Днес тя е красиво момиче и се превърна в обект на тормоз. Нямам обяснение за това поведение на педагог, каза разтревожената майка. Ванеса твърди, че не е първия случай на тормоз от страна на учителката Зашева. До колкото й било известно родители са подавали оплакване до директора на училището Михаил Спасов, но случаите остават потулени.

14- годишната ученичка споделя: “ Тя започна да ме дърпа за косата и не искаше да ме пусне да изляза, а бях толкова разстроена, исках да се обадя на мама. Това се повтаря цяла година, непрекъснато ме обижда, казва ми, че съм ненормална“. Като доказателства за бруталния тормоз има видеа, които Ванеса ни предостави, в които учителката сама признава, че я е скубала и дърпала за косата, чува се как грубата преподавателка казва „Понеже те дърпам за косата да не си оплешивяла, сега ще ми припадаш ли“.

Очаква се коментар от РУО Благоевград по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *