Учителка от Разлог отличена с грамота в национален литературен конкурс

Младият учител по английски език в СУ „ Братя Каназиреви“ в Разлог – Жанета Тумбева, бе отличена с почетна грамота за участието си в Национален литературен конкурс „Защо съм учител“ на Издателска група „Просвета“.

Есето на г- жа Тумбева е със заглавие „ Мечта по формата в дни на размишления“. В него амбициозният преподавател споделя дълбоките си чувства, с които е пропита работата й с децата всеки ден, изтъква безспирния устрем за знания във всяка класна стая и удовлетвореността да мечтаеш и градиш бъдещето с тези, на които то принадлежи, защото децата са нашият подпис в историята.

Ето и част от есето на г-жа Тумбева: „Учителят е обаятелен творец в пространството и времето, чиито творби имат външна форма и вътрешен смисъл. Той, учителят, с четка в ръка се стреми да разкрие нежното благоухание на ученика и да скрие твореца. Геният му винаги надживява посредствеността, а голямата му прелест е възможността да чуе как бие сърцето на бъдещето, което е мерило за безсмъртие. И нека да обичаме учителя, защото само той може да постави сърцето си под микроскопа на времето, да изтрие дъжда, за да се усмихне слънчево и даде топлина, достатъчна за цял един живот, защото ,, всеки помни по един учител из стръмното подал му ръка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *