Учител спаси дете, блъснато от лек автомобил в Разлог

Учител спаси дете, блъснато от лек автомобил в Разлог

Учител по физкултура спаси дете в Разлог, предаде Нова телевизия. 4-годишно момченце от града било блъснато от лек автомобил и вследствие на удара си глътнало езика. Тогава на помощ се притекъл Николай Фарфаров. Той бил с детето си в парка.

Внезапно чул звук от спирачки на автомобил и първоначално си помислил, че става дума за лека катастрофа на съседната улица. „Чух писъците на бабата на пострадалото дете.

Това ми привлече вниманието и по възможно най-бързия начин изтичах до мястото на инцидента”, разказа мъжът. Там Фарфаров вижда група изплашени хора и дете в безсъзнание. „Видях бабата, прегърнала внучето си, което беше в доста тежко състояние. Аз изблъсках бабата, защото можеше да влоши състоянието на детенцето и установих, че то си е глътнало езика. Успях да му помогна”, каза още Николай.

След това учителят дал вода на детето и направил всичко възможно да го държи будно. Бащата на детето разбрал за инцидента и веднага пристигнал на мястото, където вижда учителя, с когото са приятели от деца. Фарфаров разказва, че не е имал никакво време за колебание, когато е видял задушаващото се дете. „Действах напълно импулсивно. Занимавам се със спорт от много години и съм преминал медицинска подготовка”, обясни учителят. Детето е претърпяло операция на крака и вече си е вкъщи. Инцидентът е станал на два метра от пешеходна пътека. Шофьорът, блъснал детето, е избягал.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *