Фалстарт на делото на Емануела срещу преследвача й Алекс

С фалстарт започна вчера делото на фолк дивата Емануела срещу 48-годишния й преследвач Алекс. Оказа се, че влюбеният до уши в певицата софиянец е нередовно призован – не е бил открит, за да му бъде връчена призовката и затова нито той, нито негов адвокат се появиха в съдебната зала.

Емануела беше представлявана от адвоката си и след като изтече времето по закон, съдията насрочи съдебно заседание за 22 юни. През това време ответникът трябва да бъде открит, дори и да се крие, за да му бъде връчена призовката. Обвиненението срещу него е за извършено престъпление по чл. 144а, ал. 1 от НК – за това, че в продължение на повече от година системно следил певицата, заплашвал я, като с действията си възбудил основателен страх у нея за живота и здравето й.

4 години напорист фен преследва певицата из цяла България и дори зад граница. Последния път той я причакал в Банско след нейно поредно участие там и отново настойчиво поискал да се срещнат насаме. Това преляло чашата и тя подала веднага жалба в полицията. Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение срещу 48-годишния натрапник от София, който се представя с името Алекс.

Емануела била тормозена не само с любовните излияния към нея в социалните мрежи и по телефона, но и като я преследвал навсякъде по участия, дори пред дома й. За преследването на обвиняемия са подавани неколкократно сигнали от певицата. През месец юли миналата година по Закона за МВР мъжът е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела и да не я доближава по-близо от 100 м., но той продължил.

„Даже закъснях с жалбата. Оказа се, че този човек ме преследва от четири години, но аз разбрах за него преди година и половина. Преди явно не съм обръщала внимание на излиянията му, които напоследък станаха нетърпими. На пръв поглед изглежда безобиден, но не мога да продължавам да го търпя“, категорична е Емануела. От вманиачения фен нямах отърваване, защото дори и да го блокирам, той веднага си прави нов профил в Инстаграм и започва отново с тормоза. Явно си е повярвал, че може да бъде с мен, да имаме връзка. Твърди, че съм се снимала с него на мое участие, преди това съм го била качила на сцената, че съм го харесвала“, разкрива Емануела пред сайта hotnews.bg. Според нея мъжът е психопат и е потенциално опасен за нея.

Налудничавият ухажор признава във видео, че той е този, който пише постоянно на поп фолк изпълнителката. Дори твърди, че има видения с нея. Последният път обвиняемият е задържан в Банско, след като си позволил да отправи към Емануела заплахи за живота й след няколкогодишно системно следене. Това преляло чашата. Мъжът е с чисто съдебно минало и предложението на прокуратурата е обвиняемият да бъде освободен от наказателна отговорност, като му бъде наложено административно наказание. Според законовите разпоредби е глоба от 1000 до 5000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *