Фалшива банкерка събира пари с измама, десетки вече изгоряха

Фалшива банкерка събира пари с измама, десетки вече изгоряха

Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Схемата действала на територията на цялата страна от добре организирана престъпна група. Жалби са подадени в София, Пловдив и Кюстендил. Въпреки многобройните сигнали и това, че МВР я издирва „банковата служителка” прави пореден опит за измама само преди две седмици.

Тя се представя за счетоводител, управител на банков клон или за секретарка на шеф на банка. Твърди, че урежда всякакви кредити. В същото време полицията я издирва за измами в особено големи размери. Излъганите от нея са десетки, с хиляди левове.

Казва се Петя Петкова, но се представя и с други имена. Намира жертвите си навсякъде. Често в салони за красота. Така се запознава с поредната си жертва.

„Дойде малко след Нова година в салона. Каза, че ме е намерила от интернет, с цел да си закупи коса от мен, понеже е разбрала, че продавам хубави екстеншъни. Започна да идва на маникюр, педикюр”, разказва тя.

Така успява да влезе под кожата на собственичката на салона. И да й обещае мечтания кредит. Представила се управител на клон на една от големите банки.

„Споделих, че ми трябват пари за апартамент. Близо 200 000 ми бяха нужни. На следващите пъти малко по малко ми подсказваше, че има един човек, който ѝ е като баща. Работят от много години заедно, той е много зает. Занимава се само с осигуряването на кредити”, разказва още измамената.

Въпросният човек всъщност е един от участниците в схемата. Той също има много имена. За да не бъде уличен в престъпление, избягвал срещи с жертвите си, но пък им давал подробни указания по телефона. За да издейства кредит всеки клиент трябвало да му дава предварително процент от сумата.

Измамената жена е подала жалба в полицията. Жалба е подала и библиотекарката Мариана Христева от пловдивското село Добралък. Мнимата банкерка Петя Петкова обещала да рефинансира кредита ѝ от 20 000лв., за да намали нейната вноска. Запознали се чрез бивша служителка на община Куклен. За да рефинансира кредита ѝ Петя Петкова поискала от библиотекарката 6 900лв. Жената изтеглила парите от 5 фирми за бързи кредити.

Издирваната от полицията участвала и в други схеми с неин съучастник. Мъжът се представял за банкер и давал наставления само по телефона. Петя Петкова играела ролята на негов счетоводител. Обещавали бързи пари срещу изтеглен кредит. Така завлекли и момче с 60 000 лв.

Екип на NOVA потърси мнимата служителка. По лична карта тя живее в центъра на София. Апартаментът ѝ обаче се оказва запориран от съдия изпълнител, а домоуправителят на блока обясни, че никога не я е виждал.

Срещу Петя Петкова има образувани пет досъдебни производства в полицейски управления в няколко града в страната. Органите на реда все още я издирват.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *