Фийни: Искахме да си намалим заплатите, но шефовете не се съгласиха

Мениджърът на орлетата Уорън Фийни разкри, че той и подопечните му треньори и футболисти са предложили на ръководството да им намали заплатите за времето на пандемията, но са срещнали категоричен отказ и по банковите им сметки са продължили да влизат договорените пари в пълен размер, пише в. „Струма“. Северноирландецът изчисли, че в неговия мандат през тима са се изредили близо две дузини играчи. Призна още, че се е допитал до хора от ЦСКА за лидерските качества на най-желаното попълнение Николай Бодуров. Похвали и властите в България за справянето им със смъртоносната зараза.

„Когато видяхме какво се случва в другите клубове, предложихме и ние да си намалим възнагражденията, но шефовете отхвърлиха този вариант. Държаха хората да бъдат спокойни и да получат всичко, което им се полага“, заяви пиринският наставник, след което посочи приоритетите в стратегията и треньорската си философия.

„Скоро направих сметка, че откакто съм тук, през „Пирин“ са преминали 21 футболисти. Аз уважавам всички, осъзнавам, че идвам от чужда страна и недобре запознат с местните порядки. Но в същото време след 22 г. във футбола знам какво искам, желая да наложа нови виждания, а за тази цел се нуждая от играчи с такава нагласа. Моята философия е да печеля мачове и ми трябват подходящите изпълнители, за да постигам успехи. Не съм от хората, които робуват на някаква определена схема. Няма значение дали играеш с къси и дълги подавания, дали атакуваш по крилата, или през центъра. Важното е да побеждаваш“, коментира Фийни.

Предводителят на зелено-белите анонсира водещата роля, която възлага на завърналия се на стадион „Христо Ботев“ Н. Бодуров. „Този футболст е със силен характер, истински водач. Говорих с хора, които го познават от престоя му на „Армията“, и те потвърдиха, че е фантастичен. Още щом го видях, разбрах, че точно него искам в отбора си. На тренировъчното игрище е едно, но в съблекалнята ти трябва лидер. Той е на 33, но виждам, че има още глад за футбол, стремеж да е в топформа, останалите го уважават. Сигурен съм, че ще ми хареса да работим заедно“, категоричен е британецът, но същевременно не скри, че има какво да се желае по отношение на селекцията въпреки мащабността й дотук.

„Търсим поне още три-четири нови попълнения, които да вдигнат класата допълнително. Искам хора, които имат опит в елитната дивизия или са печелили промоция за нея. Макар да разполагаме с добри финансови възможности обаче, няма да се надскачаме, защото може да вземеш един куп футблисти, но ако не са с правилната нагласа или ако не можеш да ги накараш да изпълняват на терена твоите изисквания, няма особен смисъл. Страхотно е, че имаме собствени млади кадри от школата, които получиха дебют при мъжете миналия сезон“, сподели Фийни, а в заключение адмирира адекватните действия на държавата в битката с коронавируса.

„Според мен се взеха правилните решения. Когато започна всичко, и аз подценявах ситуацията, все пак животът ми е свързан с футбола и ми беше трудно да преглътна забраната. С течение на времето обаче се убедих, че така е трябвало да се направи, особено гледайки какво се случва в останалата част на Европа и света. За разлика от много други държави, в България ситуацията беше овладяна, вече излизаме от карантината и постепенно се връщаме към нормалния ритъм. Затова поздравления“, поясни специалистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *