Фирма от списъка „Магнитски” имала договори с Община Благоевград

Фирма от списъка „Магнитски” имала договори с Община Благоевград

Има ли фирма, която да е работила с Община Благоевград и която да е включена в списъка „Магнитски”? Отговорът е „ДА”, стана ясно на сесията на местния парламент вчера, информира E79.

Действително имало е такава фирма, но на този етап няма как това да създаде проблеми за Общината. По питането на общинския съветник Кирил Илиев отговорът на Община Благоевград е, че има една единствена фирма, която е участвала в ДЗЗД „Обновяване Еленово 202”, собственост на „Антично Наследство” (№ 2 по ред от Приложение № 1 от питането), която притежава 99.50 %.

Извършено е проектиране и инженеринг на СМР във връзка с реализация на Национална програма за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, III етап по обособени позиции – № 3 „Многофамилна жилищна сграда, представляваща блок 202, вход А, Б и В в ж.к Еленово”.

Добрата новина е, че това не може да навреди на общината, тъй като към момента на сключване на договора не се е знаело, че фирмата е свързана с някое от лицата, посочени в Закона Магнитски, не е имало административно ограничение за сключване на договора, който вече е изпълнен. Петгодишният гаранционен срок изтича на 15 юли 2021 година.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *