Фирма с капитал от 50 лв. избра Бобошево за производство на безалкохолни

Софиянец с бизнес в областта на енергопроизводството, консултантските услуги и търговията с имоти избра Бобошево за разширяване на дейността си в посока хранително-вкусова промишленост, пише в. „Струма“. Димитър Александров Димитров ще прави тук цех за производство на напитки – бевъриджис продукти. В местността Околище една от фирмите на Димитров – „Драфт Бевъриджис ЕУ Сълюлшънс“ ЕООД, е купила хале за селскостопански инвентар и ще го ползва като основна база за бъдещото си производство.

Към халето, което е 380 кв.м, фирмата планира да построи още една сграда от 99 кв.м и в тях ще обособи работна зала, лаборатория, помещения за съхранение на суровини, препарати за почистване на машините, офис, производствено помещение, санитарен филтър, стая за почивка на персонала, помещения за съхраняване на опаковки и готова продукция.

Суровините за производството на концентратите за безалкохолни напитки са вода от водопроводната мрежа на Бобошево, захар, есенции и консерванти, а планираното количество готова продукция е 5 тона на ден. Цехът ще работи по 8 часа в делничните дни и ще дава хляб на до 8 души. Концентратът ще се експедира в кутии от 3, 5 и 10 литра.

По справка в Търговския регистър „Драфт Бевъриджис ЕУ Сълюлшънс” ЕООД е регистрирана в края на 2017 г. с конкретна дейност „производство, пакетаж, дистрибуция, внос и износ на безалкохолни напитки, бира и вино“, а уставният й капитал е 50 лв. Д. Димитров е управител на фирмата, а едноличен собственик на капитала е друга негова фирма – „Мич евро травел сървис“ ЕООД, насочена към туроператорската, хотелиерска и туристическа дейност, която пък е регистрирана с капитал едва от 10 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *