Футболна легенда от Кавракирово продаде мандрата и фермата си, става мениджър на футболисти

Футболната легенда от Кавракирово Георги Петров продаде мандрата и фермата си край Петрич на софийска фирма. Бившият национал и шампион на България отпреди 16 г. с отбора на „Локомотив“ /Пд/ зарязва бизнеса си и се отдава на новата си страст – футболното мениджърство, съобщава в. „Струма“.

Една от държавите, в която направи прощъпалника си в новото амплоа, е Китай, където игра по време на активната си състезателна кариера. Международния сертификат от Асоциацията на футболните агенти доскорошният управител на ФК „Беласица“ получи през месец декември м.г. и незабавно обяви за продан модерната мандра и кравеферма с над 100 глави добитък.

В бизнес начинанието си, което започна през 2008 г., е вложил над 2 000 000 лева, 70 процента от които лични пари, а останалите 30 процента от европрограми. Първите 70 животни внася от Австрия, които осеменява от породисти бикове. Породата черно-шарено холщайн фрезиско е само за мляко. Затваря цикъла на производство със супермодерна доилня, в която всичко е автоматизирано. Млякото се филтрира и стерилизира, до него човешка ръка няма допир, хигиената е безупречна.

„Със съпругата ми Мария бяхме денонощно заети през тези 12 г., създадохме търсена марка млечни продукти, справяхме се добре. Но пък нямах време за нищо друго, а мен си ме влече футболът. След като получих лиценза за футболен мениджър, взех окончателното решение да се съсредоточа изцяло в тази насока. Веднага се появиха кандидати с опит в животновъдството да закупят всичко в комплект, обещаха да не пипат десетината човека, които работеха досега за мен“, разказа подробностите Георги Петров, който като футболист носеше екипите на „Беласица“, „Пирин“ /Бл/, „Левски“, „Велбъжд“, с който стана трикратен носител на бронзови медали в родната „А“ група, пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *