Харизанов: Разговорът как ще изглежда ГЕРБ без Борисов не е актуален

Разговорът как ще изглежда ГЕРБ без Борисов не е актуален. Това коментира пред Нова телевизия политическият анализатор Георги Харизанов. Повод бяха заявките на няколко формации, че биха си сътрудничели с ГЕРБ, стига начело да не е премиерът Бойко Борисов.

За да се коалират две партии, те трябва да са в Народното събрание, което е силно дискусионно“, каза Харизанов по адрес на новата формация на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

С насмешка заяви, че профилът на избирателите на Цветанов е интересен и ако някой го открие, той също би го коментирал.

„Тъжна история“, така пък отвърна Харизанов на критиките на Цветанов към него, сред които, че действал „с методи на силовак“, призовавал младежите на ГЕРБ да работят срещу другите десни партии.

Харизанов обясни, че малко след като станал част от ръководството на „Напоителни системи“, имало сигнал, подаден от ръководител на звено – за натиск да се плати на частна фирма. Говорил лично с ръководител на МВР, който казал, че щял да „помогне“. Именно затова подал сигнал както в МЗ, така и в ГДБОП. По думите му имало дори уредена среща с този въпросен шеф, на която Харизанов отишъл със СРС, но полицаят не се появил. Може би е изтекла информация, предположи анализаторът.

Харизанов коментира и думите на шефката на НС Цвета Караянчева по адрес на протестиращите. По думите му, ако има проблем в думите на Караянчева, то е заради нейната двойната роля – шеф на НС и деен партиен активист. Обръщението „Ходи пеша , бе“ пък било за надъхване на актива. Той призна, че не би използвал такъв израз, но все пак защити Караянчева, като поясни, че нейният стил е по- експресивен и агресивен, което било ефективно за нейния избирателен район – Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *