Хванаха наш тираджия в Истанбул с ремарке, пълно с припаднали хора

Хванаха наш тираджия в Истанбул с ремарке, пълно с припаднали хора

Група от 81 нелегални мигранти бе открита в ремаркето на товарен автомобил с българска регистрация. Чужденците са били полузадушени и са спасени при акция на силите за сигурност в истанбулския район Есенюрт.

Тир-ът е бил управляван от български гражданин. След като бил спрян за проверка, той се опитал да избяга, но бил заловен. Полицаите установили, че ремаркето е пълно с хора, някои от които били припаднали от недостиг на въздух. При проверката на самоличността им станало ясно, че от общо 81 мигранти в групата 70 са от Сирия, 10 от Ирак и един от Палестина.

При последвалия им разпит в полицията мигрантите разказали, че преди това се придвижили до Одрин, откъдето смятали да влязат в Европейския съюз през турско-българската граница. В Одрин се договорили с водача на камиона срещу сумата от 1000 долара на човек да ги прекара в България, откъдето да заминат за Западна Европа. Оказало се обаче, че шофьорът ги е измамил. Вместо да ги превози към България, той потеглил към Истанбул и възнамерявал да ги остави в някоя гориста местност в крайградския район Есенюрт, близо до мястото, където турските полицаи го спрели за проверка.

На шофьора е наложена глоба от 209 494 турски лири (около 23 000 лв.) и ще бъде съден за нелегален трафик на хора.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.