Хвърлила оставка от ГЕРБ-Дупница поканена от Цветан Цветанов в новата му партия

Хвърлила оставка от ГЕРБ-Дупница поканена от Цветан Цветанов в новата му партия

Цветан Цветанов търси съмишленици в редиците на ГЕРБ – Дупница за новия си политическия проект. Скандално напусналата преди няколко месеца ръководството на ГЕРБ – Дупница, юристката Десислава Стойнева, написа на стената си във Фейсбук, че е получила предложение от Цв. Цветанов да се запише в неговата партия, но е отказала поканата му.

Репортер на в. “Струма” се свърза с нея за подробности.

– Откога се познавате с Цв. Цветанов и какво Ви каза той по телефона, като Ви покани в политическия си проект?

– В петминутен разговор, колко да ми каже: В момента сме съмишленици (разбирай анти ГЕРБ) и да се събираме интелигентните и разочарованите да опитаме да свалим статуквото, при което казах, че не съм готова да влизам пак в политиката. И не мисля, че с компрометирани хора ще има голям успех.

Нямам точен спомен кога точно сме се запознали с Цветан Цветанов. Срещали сме се многократно като член на ръководството на ГЕРБ в Дупница, аз съм присъствала на срещи в централата на ГЕРБ и като е идвал в града. Познаваме се от 2010 г.

– Ако Ви поканят в друг политически проект, ще приемете ли?

– На този етап не искам да се занимавам с политика. Искам да се отърся от имиджа на ГЕРБ. За мен всички малко или много са компрометирани. Ако в бъдеще видя смисъл в някакъв проект, който отговаря на принципите ми, може.

-А какви са Вашите принципи в политиката?

– Принципите ми звучат като клише, но са такива. Първо са десни, консервативни. Не харесвам неолибералния модел, който върлува в света от години вече и който съсипва държави и икономики. Второто е малко повече морал и искреност в политиката, а не пълно политическо лицемерие и наглост, каквото върлува сега. Да се предпочитат интелигентни и разумно мислещи хора в партиите и управлението, независимо местно или централно, а не едва завършили средно образование, без да знаят нито една световна столица. И най-вече да не се управлява, за да се краде! Кога ще помисли някой за народа? Единственият политик, който говори добре в тази насока за момента, е Радан Кънев, но и там има личности, които не са ми “лидерски”.

След 12 г. в ръководството на ГЕРБ Десислава Стойнева хвърли оставка и взриви политическото пространство в Дупница с решението си. Тогава тя разкри и причината за решението си:

„От 5 години в ГЕРБ – Дупница не се е провело читаво заседание на ръководството. В началото имаше работа в екип, събирания, обсъждане с ръководството на различни въпроси… Сега решенията се взимат незнайно от кого и незнайно къде. Обобщено казано, не се работи в полза на общината, на хората в региона, а за собствени ползи. Ако не в цялост, то поне в 80% от водената политика е в собствен интерес на някои хора от ГЕРБ. Не виждам едно читаво решение за народа – източени язовири, отровен въздух, демографски срив… и всичко заради олигархични интереси.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *