Хилда Казасян носи джаз в Благоевград през юни

Хилда Казасян ще излезе на сцената в Благоевград за традиционния Jazz Fest в града. Тазгодишното издание на форума ще се проведе на 5 и 6 юни на площад „Македония“, а на сцената ще се качат някои от най-добрите български музиканти, влюбени в джаза.

Сред участниците е и легендарният благоевградски тромпетист Венцислав Благоев.

“Щастлив съм да свиря отново в родния си град, пред близки и приятели, заедно с големите имена на българския джаз. Поредното завръщане, този път и със студентите ни от отдела за поп и джаз на Югозападния университет е знак за възраждане на културния живот в града ни”, откровен е Благоев.

Честта да открият фестивала на 5 юни се пада на Биг Бенд Благоевград, които ще изненадат публиката с няколко гост музиканти, сред които Лъчо Кацарски. След тях на сцената ще дебютират група млади музиканти от проекта на „Акага“ – „Акага Академия“., Самите „Акага“ пък ще закрият първата вечер със своя юбилеен концерт „30 години на сцената“.

Вторият ден ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена – „Джаз за деца“, с участието на даровити деца от Благоевград. Преди финала ще видим South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев (пиано), Валери Димчев (тамбура), Павлета Семова (вокал), както и техни студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Хилда Казасян пък ще се заеме със задачата да закрие фестивала. Тя ще представи специалната програма „С усмивка за Ела Фицджералд“, която е посветена на една от най-изключителните джаз певици изобщо и включва едни от най-популярните й песни, специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров. Освен тях двамата, гърба на Казасян на сцената ще пазят още Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *