Хиляди почитат Ванга в Рупите

Хиляди почитат Ванга в Рупите

В последната неделя преди храмовия празник в Рупите отново се очаква хиляди да отдадат почит на Ванга. 24 години след смъртта й, общественото мнение продължава да е разделено – пророчицата обаче все така има милиони почитатели по целия свят.

Епохата Ванга няма никога да заглъхне. Защото за хиляди Ванга е била подкрепа, кураж, закрилаq предава Нова тв. Затова и днес комплексът Рупите е сред най-посещаваните туристически дестинации. Но има още едно място, на което духът на Ванга се усеща силно. Това е къщата-музей в Петрич.

Всичко в къщата е автентично. Вътре са нейните обувки, нейните дрехи, нейните прибори, снимки и спомени. Благодарността много често е трудно да бъде изразена докрай. Особено към човек, променил съдбата ти. Като Ванга – спасила едни, посочила важния житейски завой за други, а трети – укорила навреме. Подаръците в къщата й са неизброими и са отвсякъде.

Към Ванга е трудно да останеш безразличен. Всичко нейно сякаш е пропито с дълбок смисъл. Много е трудно да видим човешкото у Ванга. А то е толкова много. И личи във всеки ъгъл на семейната й къща.

„Била е много добра домакиня, много е държала на реда и чистотата, мисля, че се вижда и се знае. Страшно много обича цветята, градината продължава да се поддържа, дори е разговаряла с тях. Пълно е с икони, страшно много икони, тя е много силно вярващ човек’, обяснява Даниела Радева.

На 14 октомври хиляди пак ще отидат на Рупите. За да се докоснат до нея. И да се помолят за здраве, благополучие и закрила.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *