Хлебарката в дюнера затвори „Аладин” в Благоевград

Хлебарката в дюнера затвори „Аладин” в Благоевград

Хлебарката в дюнера, купен от благоевградчанката Десислава Спасова за синчето й от закусвалнята „Аладин” срещу сградата на съда, доведе до запечатване на заведението, пише в. „Струма“. На 21 май на витрината бе залепено официално уведомление от Областна дирекция по безопасност на храните, че обектът е спрян от експлоатация до отстраняване на нарушените ветеринарно-санитарни, хигиенни и здравни изисквания.

„Колегите направиха проверката след постъпили сигнали в дирекцията, после разбрах, че в социалните мрежи е имало и снимка на хлебарка в техен бургер – каза вчера шефът на ОДБХ д-р Михаил Бащавелов. – При проверката чак хлебарки не са били открити, но явно има нарушени хигиенни изисквания и „Аладин” ще остане запечатан, докато не направи дезинфекция и дезинсекция на помещенията си. Съставен им е и акт, но не знам каква е стойността му”.

Според д-р Бащавелов това е единственото запечатано заведение в момента в Благоевград заради лоша хигиена. След като баровете и ресторантите бяха отворени с указание да работят само терасите им, част от проверките на неговите колеги са насочени към това спазват ли се отстоянията между клиентите, с маски ли е персоналът и дали се дезинфекцират маси и столове.

„При откриване на нередности правим устни забележки, но пълномощия да налага санкции и запечатва заведения, които не спазват тези изисквания на здравното министерство, има Регионалната здравна инспекция”, уточни д-р Бащавелов.

До момента в ОДБХ не са постъпвали сигнали, че част от кафенетата в Благоевград нелегално отвориха за клиенти и вътрешните си салони. Инспекторите нямат информация и за гласени през уикенда купони, но са категорични, че на такива събития трудно може да се гарантира спазване на дистанция от страна на посетителите.

Собствениците на нощни клубове в Благоевград обаче са обявили на Фейсбук страниците си, че през уикенда ще правят партита на открито в района на „Рио 2 бар” и в парк Бачиново. Дали това е законно, не е ясно. Задължение на полицията е да не допуска струпване на повече хора на едно място.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *