Хората в Банско са уплашени, като при военно положение е

Тревожна е ситуацията в курортния ни град Банско, станал огнище на коронавируса в региона. Опасният вирус внесоха чужди туристи, направили резервации за ски сезона в зимния ни курорт, информира struma.com. Тази вечер полиция и санитарни инспектори блокираха входовете и изходите от града и не пускат пиле да прехвъркне, заседава извънредно и кризисния щаб. От 19 часа се въведоха следните мерки в Банско – забранява се влизане и излизането от града

Лицата с постоянен настоящ адрес, които се намират извън града. могат да се приберат до сряда в 20 часа. Заповедта е дълга и третира всички възможни ситуации“, това заяви ген. майор Венцислав Мутафчийски.

„Забранява се излизането по улиците на всички жители на град Банско, освен ако не е належащо. За основателна причина се приема, когато се касае посещение на магазин за хранителни стоки, аптеки, банки, застрахователни институции, бензиностанции. Никой не може да влиза в Банско, освен товарни автомобили, които доставят хранителни стоки, стоки от първа необходимост, лекарства, здравните инспектори, полицейските служители, служители на пожарна безопасност, медицински лица“ ОД на МВР Благоевград ще следи за стриктно спазване на забраните.

Денонощни патрули ще охраняват града, за нарушение на 14 дневната карантина, която днес поиска главния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че първите случай с коронавирус в региона бяха 9 годишно британче, заразило се от чичо си, 78 годишен англичанин, който се лекува в болницата в Благоевград, днес стана ясно, че е заразен и ски учител от Троян, охранител от Разлог, работил в Банско.

Проби са взети от всички лица, контактували с позитивните за коронавирус пациенти. Ситуацията се усложнява, кметът Кадев направи специално обръщение към жителите на града да спазват взетите мерки. Обръщение направи и кметът на Разлог Красимир Герчев, чийто съгражданин също даде положителна проба за вируса и се намира в абсолютна изолация в болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *