Хората в Перник са пети ден без топла вода

Хората в Перник са пети ден без топла вода

След аварията в хвостохранилището от миналия четвъртък, хората в Перник нямат топла вода предаде, предаде bTV.

В момента това е застрашаващо здравето на хората, коментира жител на града. „Не можем да си измием ръцете с топла вода, не можем да се къпем, а студената вода е на режим.“ Друг жител на Перник коментира, че не е почистено нищо след аварията. В целия град вече нямало и бойлери, те били изкупени, а освен това не всички имали пари и възможности да си купят бойлери.

От Министерството на енергетиката съобщиха, че рекултивацията е част от комплексното разрешително и не виждат основателна причина ведомството да се произнася за това кога трябва да заработи отново шламохранилището.

Кметът на Перник Станислав Владимиров коментира че „някой се опитва да опъва нервите на хората в града“. Вече 5 дни няма топла вода, и не се знае кога ще има, заяви още градоначалникът. – 90 апартамента сме в моя блок, как да преминем на алтернативно отопление“, пита още Владимиров.

„Аз ще търся съдействие на институциите, от топлофикация ме увериха, че ще има вода още предния ден, а това не се случи“, добави кметът на Перник.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *