Хората се завърнаха по селата, напуснаха големите градове

Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване на улици, булеварди и площади. Все повече хора решават да продължат социалната си изолация с престой на село.

Дезинфекции в дупнишкото селце Кременик много рядко се правят, пътищата са разбити и прашни, а болница има чак в Дупница. И въпреки всичко това, Кременик сериозно е повишил броя на жителите си напоследък, защото в доскоро тихите къщи, все по-често започнали да се навъртят млади хора от столицата. Защото в тишината и относителното безлюдие, те намерили сигурен начин да стоят надеждно далеч от коронавируса и психозата около него.

Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия лукс на живота в София, запалил автомобила си и с цялото си семейство се настанил в бащината си къща в Кременик, съобщава Нова тв.

„Тук е по-безопасно и свободно. Имаме градина. Изолирани сме. Не работим вече 15 дни“, разказа мъжът.

Животът на село преоткрива и Станислава Стефанова. В момента тя и семейството й се радват на скорошната си инвестиция – тиха къщичка, близо до брега на язовир Дяково.

„Много по-лесно се живее на село в този момент, отколкото да сме затворени в апартаментите. Да работя в градинката след натоварен ден ми действа релаксиращо. Умората изчезва веднага“, сподели Станислава.

Появата на младите хора в Кременик радва постоянните жители. Те не се уморяват да повтарят, че на село коронавирусът би трябвало да се разпространява по-трудно, защото няма тълпи, няма градски транспорт, няма и голямо движение на непознати хора.

И макар че в Кременик хората силно вярват в имунитета си, все пак взимат мерки и се стараят да спазват ограниченията, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце трудно някой може да ги хване в нарушение, местните гледат да не излизат на ненужни разходки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *