Хора от съседните на Гърция страни на пазарен туризъм заради Черния петък

Хора от съседните на Гърция страни на пазарен туризъм заради Черния петък

Търговците в Гърция се опитват да привлекат клиенти с големи отстъпки преди Черния петък. На пазарен туризъм пристигат от съседните страни.

Удължено работно време и щедри намаления правят търговците дни преди Черния петък. Много стоки вече са със 70% по-ниски цени. Офертите за намаления включват от бяла техника до облекла, обувки, детски играчки. Задължително на етикетите трябва да е изписана първоначалната цена, намалението в евро и последна цена.

Търговците съобщават, че поради пандемията имат много стока, което предлага богат асортимент на клиентите. За нелоялни търговски практики глобата е няколко хиляди евро в зависимост от нарушенията, съобщават финансовите екипи, които проверяват магазините.

Специалисти съветват преди покупки онлайн да се провери търговеца, а в магазините да се следи цената преди намаленията, предаде БНР.

По проучване всеки пети грък е отделил средства за покупки на Черния петък, но парите са по-малко, отколкото преди пандемията. Клиентите считат, че по-опасна е онлайн търговията при плащане с карта.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *